Plump regler

Plump är ett kortspel som kräver strategi, så om du gillar andra kortspel som kräver strategi, så kommer du förmodligen att gilla det här också. Plump kan spelas av tre till sju personer, och allt du behöver är en bra kortlek. För att vinna måste du få exakt det antal stick du bjuder på.

Om det finns tre till fem spelare får var och en tio kort. Om det är sex personer som spelar får varje person åtta kort. Om det är sju personer som spelar får varje person sju kort. De återstående korten går in i lagret, och färgen som vinner rundan avgörs genom att vända det översta kortet.

Sedan, med början till vänster om dealern, måste varje spelare bjuda på hur många stick de tror att de kommer att ta. Varje spelare måste bjuda, men du kan bjuda noll stick om du vill.

Spelaren till vänster om dealern går först och spelet går medurs därifrån. Spelarna måste följa den ledande färgen om de kan, och den som spelar det högsta kortet vinner sticket. Alla kort har spelats och poängen har lagts ihop.

Kom ihåg att du inte försöker vinna varje stick. Istället försöker du vinna exakt lika många stick som du bjuder. Det betyder att det kanske är bäst för dig att försöka att inte vinna om du kan. Plump är ett enkelt spel att lära sig, men det är svårt att vinna.

Så om du vill prova något annorlunda och är trött på spel som poker, kanske du gillar ett spel Plump. Men innan du samlar ihop dina vänner och börjar spela, låt oss ta en titt på vad du behöver.

Vad behöver du spela Plump?

Det faktum att du bara behöver en enkel kortlek för att spela Plump är en av dess bästa egenskaper. När du har alla dina kort kan du börja spela. Så låt oss titta på hur ett spel är uppbyggt och vilka regler du behöver känna till.

Vad spelet går ut på

Målet med Plump är att ta stick. Innan spelet startar måste du bjuda på hur många stick du ska ta. Du försöker ta exakt så många knep; gör du det får du poäng. Ett spel kan vinnas av mer än en person samtidigt.

Plump är lätt att lära sig, men det är svårare än du kanske tror att vinna. Du kan lätt ta ett stick du inte ville ha och förlora på grund av det. Men spelslingan är rolig och lätt att haka på, precis som många andra knepiga kortspel. Låt oss prata mer om hur man spelar Plump.

Hur du kommer igång

Det är inte svårt att starta ett spel Plump. Blanda först ihop korten. Ge sedan varje spelare ett kort. Personen med det högsta kortet utses till dealer för nästa omgång. I Plump är korten i vanlig ordning, där ess är högst och tvåorna är lägst.

Efter att dealern har valts ska korten blandas och delas ut. Kom ihåg att antalet kort som delas ut beror på hur många spelare det finns. Använd tabellen nedan för att ta reda på hur många kort du ska få.

Tre till fem spelare: 10 kort var

Sex personer: 8 kort var

Sju personer: 7 kort var

Efter att korten har delats ut ska de som blir över läggas i en hög. Denna hög är lagret. Dealern ska sedan vända över det översta kortet, vilket kommer att vara den bästa färgen för rundan. När detta är gjort kan du spela.

Plump regler

Efter att korten har delats ut lägger spelaren till vänster om dealern det första budet. Varje spelare kommer att bjuda på hur många stick de tror att de kan ta. Spelare kan inte hoppa över budfasen, men de kan bjuda noll stick om de vill.

Efter att alla har bjudit börjar spelet. Varje spelare spelar ett kort, och om de kan måste de följa den ledande färgen. sticket går till den person som lägger ner det högsta kortet. När alla har spelat ut alla sina kort läggs poängen ihop.

Varje spelare får 10 poäng om de vinner det exakta antalet stick de bjuder på. Plus antalet stick du bjuder på. Om du till exempel bjuder på tre stick och vunnit tre får du 13 poäng. Om en spelare gör mer eller mindre poäng än vad de bjuder får de inga poäng.

När rundan är över tar spelaren till vänster om dealern över som ny dealer. När varje spelare har haft en tur som dealer, är spelet över. Efter detta läggs poängen från varje omgång samman och vinnaren utses.

Vanliga frågor om Plump

Måste man följa färg i Plump?

Ja, man måste hela tiden följa färg i Plump.

Hur får man poäng i Plump?

Man får poäng genom att buda på korrekt antal stick.

Hur många kan spela Plump?

Man behöver 3-7 spelare för att kunna spela Plump.

RELATERADE ARTIKLAR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populär

Senaste kommentarerna